Egyptisk vinterpromenad

En ganska kall dag med lite väl svag sol. Men det fick bli en riktigt lång promenad i alla fall. Gick ut en bit på isen också trots att jag inte hade några broddar med.

Men mycket folk var ute och gick och det såg betryggande ut. Några byggde en isskulptur av den klara fina isen som på några ställen gick att ta upp i stora block.

Du ser kanske var jag gick? Klicka på bilden så syns det bättre. Tittar du noga kan du se en bit av Bredablick på Skansen upptill till höger. Det här var strax före Djurgårdsbron och bakom mig hade jag Diplomatstan.

Har inte mycket med Egypten att göra förstås. Det egyptiska inslaget var att jag under min promenad lyssnade i hörlurarna på Operans utsändning av Verdis Aida på SR Play. Att promenera till triumfmarschen gick finfint. En härlig opera är det ju och räcker till en riktigt lång promenad. Lite lustigt är det också att gå så där och lyssna på musik utan att några av dom jag möter vet vad jag håller på med. Jag får passa mig lite för att inte ryckas med för mycket av dom temperamentsfulla ariorna så jag börjar vifta med armarna och bete mig.

4 reaktioner på ”Egyptisk vinterpromenad

 1. norbergianblue februari 27, 2018 / 9:00 f m

  Huvva, det ser otäckt ut med den spruckna isen, inte en meter skulle jag våga gå där! 🙂 Men det låter ju härligt att lyssna till Verdis´ Aida, kanske man glömmer det kalla vattnet där under. Tyvärr är det för mig nästan omöjligt att inte gå i takt till musiken, har haft Metallica i lurarna och varit fullständigt slut vid hemkomsten.

  Gilla

  • Gabrielle februari 27, 2018 / 5:30 e m

   Kanske ska testa Metallica nästa gång! Går man fortare då, menar du?
   Och om man går och viftar med armarna eller går taktfast till musiken gör ju inget. Folk omkring kan ju få ha lite roligt…eller om dom tror man är helt tossig i plymen, kanske. 🙂

   Gilla

 2. norbergianblue mars 23, 2018 / 4:43 e m

  Absolut att man går fortare till snabb musik. du kan ju testa med Metallicas´ Enter Sandman, och sedan gå över i Björn Skifs´ Håll mitt hjärta. Risken är väl att det blir tvärstopp och du ramlar omkull. Ha en fin påsk!

  Gilla

  • Gabrielle mars 26, 2018 / 12:00 e m

   Tack för tips! Björn Skifs-låten kan jag ju och förstår att det finns risk att man står på näsan vid kontrasten mot Metallica. Men sammantaget kanske det är en utmärkt metod för s.k. intervallträning: fort-fort-fort och sen låååångsamt-låååångsamt…och så om igen. Man ska ju gå riktigt fort 10 min tre gånger om dan numera sägs det. För att få upp flåset. Ska prova. 🙂

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.