Livets mening

För nu rätt många år sen bodde jag i den del av Stockholm som kallas Birkastan. Ett vanligt mål för mina utflykter på cykel den tiden var utåt Huvudsta, förbi Karlbergs slott och vidare bort mot Huvudstaleden. Där, en bit bortom Huvudsta, kom man till en hög bergknagge där man kunde vila sig en stund på en bänk innan man kastade sig vidare utför den branta backen där man i full fart rullade vidare innan det var dags att bestämma hur man skulle göra sen: fortsätta förbi Huvudstaleden, ta sig över mot Bromma och Traneberg och cykla hem den vägen eller vända hemåt igen.

Vid den där höga bergknaggen fanns en gammal träbänk på vilken nån målat orden ”Livets mening” med vit målarfärg på ryggstödet. Jag satt där många gånger och fantiserade om hur jag på ett förunderligt sätt skulle förstå mer av livet – nya insikter, nya kunskaper – genom att sitta där. Senare tror jag bänken försvunnit och ersatts av en ny utan nåt meddelande på.

Igår kom jag på bussen i samspråk med en kvinna som visade sig bo i ”mina gamla” kvarter i Birkastan. Vi kom att tala om utflykter och promenader man kan göra i dom krokarna och jag berättade om bänken ”Livets mening”. Hon sa att hon skulle ta sig dit nån gång fram i vår kanske och titta efter bänken. Jag målar dit texten igen om den inte finns där, sa hon, och så sätter jag dit en liten stjärna efter så vet du att det var jag. Sen skildes vi. Hon gick av före mig. Trevligt litet möte där med en okänd. Och nu har jag ju anledning att ta mig en vända bortåt Huvudsta när väl vintern är över nån gång.

The Meaning of Life är ju också en film av Monty Python. Oförglömlig. En snutt på Youtube här.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.