Scomber scombrus

Dessa mycket vackra fiskar ingick i vår middag häromdan. Mycket gott blev det. Tillagade på grillen och kryddade med bl.a. vitlök, ingefära och citron. Lite örtkryddor också kanske? Det var inte jag som fixade fyllningen av fiskarna. Salt och peppar var det säkert också.

Scomber scombrus är det latinska namnet på makrill. Det lärde jag mig nyss av Wikipedia.

När jag tittar på hur vackra (och döda) dom här fiskarna är kan jag få lite dåligt samvete för att vi anser oss ha rätt att grilla dom och äta upp dom. Å andra sidan var det ju kört för just dom här ändå. Och jag funderar på om jag skulle vilja sluta äta kött och fisk helt och hållet. Alltså bli vegan. Men nej, jag har nog inte tänkt bli det. Fast rött kött äter vi numera sällan. Fisk blir det rätt ofta.

2 thoughts on “Scomber scombrus

  1. John juni 5, 2018 / 10:34 f m

    När jag var barn så brukade min mamma köpa levande ål i fiskaffären. Jag tyckte så synd om dem att jag hällde upp vatten i badkaret och la dem där.😊

    Gilla

    • Gabrielle juni 5, 2018 / 3:46 e m

      Ja, det hade jag nog också gjort om föräldrarna köpt hem levande ål. Men som tur var gjorde dom inte det. 🙂

      Liked by 1 person

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.