Medmänsklighet, tack!

Så oerhört trist att SD går framåt igen! Bl.a. det visar ju SCB:s nya partisympatiundersökning. Folk framför allt från S går över till SD. Det är naturligtvis en mycket oroande utveckling. Och detta sker fast människor nu verkligen borde ha insett vad SD står för – trots Jimmie Åkessons överslätningsmanövrar menar jag. Nyligen visade ju SD dessutom bockfoten ordentligt. Jag tänker på Åkessons förslag om en angiverilag: att man ska vara skyldig att ange den som gömmer papperslösa. Ruggigt. Men överensstämmer förstås med den ideologi som styr partiet.

Nu i morgon torsdag 7 juni ska riksdagen fatta beslut om den s.k. gymnasielagen. Jag håller tummarna för ett beslut som visar medmänsklighet.

Några länkar:
Partisympatiundersökningen maj 2018” SCB 2018-06-05
Förslag om 9 000 ensamkommande ska diskuteras i riksdagen” SVT
Skrämmande likheter mellan SD:s partiprogram och Mein Kamp” Dagens Arena 1 sept 2016
Sverigedemokraterna” Expo 2018-04-18

Uppdatering 9 juni: Rätt beslut fattades av riksdagen i torsdags. 9 000 ensamkommande får möjlighet att stanna i Sverige. Bra! Jag önskar dom alla lycka till, att det ska gå bra med studierna och att dom ska finna sig tillrätta i det här landet.
Metro 7 juni här.
Artikel i DN här.

4 reaktioner på ”Medmänsklighet, tack!

 1. John juni 6, 2018 / 2:21 e m

  Visst är det olyckligt om vissa förslag går igenom. Men vi är en demokrati och folk har rätt att tänka, tycka och rösta på vilka de vill.

  Gilla

 2. Bert Bodin juni 9, 2018 / 12:22 e m

  Visst ska vi ha demokrati. Men som du skriver visar SD en annan sida. Så länge de får som de vill hävdar de förstås att det är folkets vilja. Om de kommer till makten visar sig hyckleriet. Jfr. Ungern och Polen t.ex.

  Jag är rädd för att SD blir partiet för de där som, när de intervjuas på gatan om huruvida de tänker rösta eller inte, hävdar att de inte är insatta. Och därför har de ingen åsikt. De ”icke insatta” kan bli en lättledd grupp.

  Gilla

  • Gabrielle juni 10, 2018 / 12:07 e m

   Ja så kan det säkert vara. Det gäller för oss andra att argumentera klart och tydligt mot SD för dessa ”icke insatta”, oavsett om dom vill höra det eller inte. Med SD:s stora framgångar nu känns det som om en mobilisering av alla goda krafter verkligen behövs för att demokratin inte ska urholkas.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.