Floskelgeneratorn

Visst, så här i valtider kommer floskelgeneratorn till flitig användning. Valaffischerna på stan pryds av bilder av människor som ofta ser påfallande glada ut och som kommer med olika budskap i form av nån floskel. Sånt som ”Nu tar vi tag i Sverige”, ”Du ska kunna lita på Sverige”, ”Sverige ska hålla ihop”, ”Starkare tillsammans, tryggare Stockholm”.

Smått tröttsamt med allt sånt där bludder bladder och försök att slå blå dunster i våra ögon. Och värre lär det väl bli med alla dessa budskap och löften om möjligheter, trygghet, bättre vård, mindre skatt m.m. ju närmare vi kommer valdagen.

Vissa partier har tänkt lite annorlunda och kör inte enbart med floskler. Liberalerna t.ex. med sitt ”Mer EU” m.fl. kortfattade budskap och så bild på en beslutsam Jan Björklund. Annie Lööf med sitt ”Framåt”, en svensk variant av Emmanuel Macrons ”En marche”. Vänsterpartiet har snitsat till det med en sorts ordlekar där vissa ord är överstrukna, andra understrukna. T.ex. bild på glada barn och ordet ”Övertid” överstruket och ”Tid över” understruket.

På Odenplan har SD ett valtält bredvid sossarnas. Får en liten känsla av obehag när jag går förbi dom. Jag är så djupt och starkt emot allt SD står för. Och att detta parti med sin unkna brunsolkiga ideologi har så stort stöd bland väljarna är svårt att förstå. Alla som stöder partiet är rimligen inte rasister men dom stöder ändå ett rasistiskt parti. Varför? Och varför finns det kvinnor som ställer upp för SD och som stöder partiet? Har du sett kvinnorna på partiets valaffischer? Dom ser glada ut dom också trots att dom företräder ett kvinnofientligt och bakåtsträvande parti, nånting typ Sverige på 50-talet ungefär, tror jag. Hur kan kvinnor vilja jobba för och stödja en politik som innebär försämring av kvinnors villkor om SD kommer till makten? Önskar att det gick att ruska om alla dom som stöder SD och få dom att vakna och begripa vartåt det barkar om partiet får större inflytande.

Skamligt att vi alls har ett sånt högerpopulistiskt parti i riksdagen.
Bort med SD ur riksdagen och ur kommunerna, och bort med deras svans NMR från kommunerna och från gator och torg!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.