Gamla Brogatan

Gamla Brogatan, julbelysning 2018

Gick en sväng i stan igår och tittade på julbelysningen. Gamla Brogatan hamnar nog på Jumbo-plats med sina spretiga mörka grangrenar, som pekar åt olika håll, och sina upp-och-nedvända granar, tänkte jag när jag gick där. Ser mest skräpigt ut. Men innan jag kom fram till Vasagatan tändes belysningen och det blev i alla fall en del bättre. Det är modernt med guldig belysning nu tydligen, inte så mycket färg.

Jag tänkte tillbaka på gatans vackert blåskimrande belysning för flera år sen och nu har jag letat fram en bild från det årets julbelysning. Här får du se båda varianterna. Jag ordnar ingen omröstning, och vilken jag själv tycker är vackrast framgår nog.

Gamla Brogatan, julbelysning 2011

4 reaktioner på ”Gamla Brogatan

 1. norbergianblue december 10, 2018 / 6:07 e m

  Får nog lov att hålla med dig. Årets dekoration ser felriggad ut, kanske montören i fråga tittat för djupt i adventsglöggen. Å andra sidan är allt som skimrar i blått vackert, så hade den bara varit blå, så…..:-)

  Gilla

  • Gabrielle december 11, 2018 / 8:55 e m

   Det där med glöggen tänkte jag inte på… Kan det ha varit det, tro?
   Och visst, blåskimrande hade nog varit vackrare. Jag har faktiskt ”blåljus” på balkongen mot gården. Bryter av mot alla andras vita eller gulvita. Fast en rödglimrande finns också några gårdar bort.

   Gilla

 2. Aleksandr Sergejevitj december 13, 2018 / 6:04 e m

  Tack för fint tagna foton från gatan som undkom rivningsvågen i Klara, och som på 70-talet försökte bli Stockholms svar på Swinging Londons Carnaby Street! Tidigare hyste den ju på en gård mot parallella Bryggargatan den från svensk nöjeshistoria välkända Casino-revyn.

  Jag lutar liksom Norbergianblue mot blått i valet mellan de två årgångarna av julbelysning. Men årets uppochnedhängda granar har kanske sin poäng; påminner inte den som är närmast kameralinsen lite grann om en rätthängd … tallkotte?

  Liksom kring julilluminationen kan det finnas delade meningar om planer som finns för Gamla Bros framtid. Om dem går det att läsa här: https://mitti.se/nyheter/framtid-bortglomda-brogatan/

  Tillfället begagnas att önska Gabrielle en god Lucia-afton (idag) samt trevnad under stundande helger, allt med förhoppning om nya livsbejakande observationer och funderingar under det nya år som snart randas.

  Gilla

  • Gabrielle december 13, 2018 / 10:45 e m

   Tack för det! Önskar dig detsamma – både vad gäller Lucia och de snart instundande helgerna! Fast Lucia-aftonen går ju snart mot sitt slut nu.

   Gamla Brogatans storhetstid som en svensk Carnaby street minns jag. Dessutom att det låg en stor bokhandel där en bit in. Almqvist & Wiksell, tror jag. Många bokhandlare har försvunnit under dom år jag bott i Stockholm. Bildstens vid Odenplan, Risbergs nära Adolf Fredriks kyrka, Kungsbokhandeln på Kungsgatan m.fl. I dag får man (jag) vara tacksam för det fåtal som finns kvar.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.