Vårdagjämning 2019

Ja, jag gläder mig åt att våren är på väg. Blå himmel och en del sol i Stockholm i dag – för första gången på länge känns det som. Och så är det dygnet då natt och dag är i princip lika långa, och dagarna framöver ska bli längre och längre. En härlig tid. Vill höra koltrasten. Har inte gjort det än. Kanske får ge mig ut nu i kvällningen till nån park.

Och i Hälsingland vid ”min” båtklubb ligger snötäckt is ut mot öarna fortfarande. Jag bjussar på en vårvinterbild här som jag haft med tidigare nån gång. Dock utan koltrastar. Och inte är det Hälsingland heller. Vill du se bilder från Hälsingland, Söderhamn och skärgården kan du titta in hos min andra blogg Arundo här.

8 reaktioner på ”Vårdagjämning 2019

 1. bloggarbjorn mars 20, 2019 / 10:07 e m

  Hörde koltrastsång här på Söder tidigare i veckan. Ganska kort stund, men snart bryter det väl loss på allvar. Koltrastsång från takantennerna: det är vår det!

  Gilla

  • Gabrielle mars 21, 2019 / 10:41 f m

   Ja, visst är det så. Jag minns för flera år sen hur jag stod med en riktigt bra kikare i köket här och spanade på en koltrast på en antenn ett par tak bort. I kikaren syntes det hur den spände sig för sina drillar. Tror t.o.m. jag plåtade den men hade inte tillräckligt bra zoom. Härliga fåglar är det!

   Gilla

   • bloggarbjorn mars 21, 2019 / 11:27 f m

    Kan meddela från morgonens promenad på Djurgården att hägrarna i Isbladskärret står och hänger i sina bon, några bofinkar sjöng längs Djurgårdsbrunnskanalen, och några tidiga flyttfåglar (en smådopping och en silltrut, och en skrattmås i sommardräkt) visade upp sig. Så det känns alltmer som det är vår i luften!

    Gilla

    • Gabrielle mars 21, 2019 / 12:17 e m

     Tack för rapport! Jaså det börjar bli Häger-Dags igen. Roligt. Har gett mig på att plåta dom flera gånger men bara lyckats någorlunda nån enstaka gång. Roligt med flyttfåglarna också. Skrattmåsen är en av mina favoriter.

     Gilla

 2. Bert Bodin mars 22, 2019 / 11:04 f m

  Här syns ännu inga vårfåglar. Jo – en och annan sångsvan har rapporterats, och några havstrutar. Men de har inte setts av mig.

  Men nu blir det tydligen värmechock igen i helgen, med 7-8 plusgrader. Och det är beklagligt. Alldeles för tidigt.

  Gilla

  • Gabrielle mars 24, 2019 / 10:27 f m

   Ja, håller med. Man – jag – blir rädd. Och tänker tillbaka på en paddeltur i skärgården i Hälsingland då sommaren 2018 var som hetast. Katastrofstämning. Glömmer det inte. Klimatförändringarna är verkligen djupt oroande.

   Gilla

 3. norbergianblue mars 27, 2019 / 11:24 e m

  Och här finns inte mycket som påminner om vår, möjligen någon enstaka planterad snödroppe intill en husvägg i lä. Ändå har vi bara 18 mil till Stockholm. Ett avlångt land vi lever i, med många växtzoner.

  Gilla

  • Gabrielle mars 29, 2019 / 5:17 e m

   Ja, det är lustigt med dessa skillnader. Kanske mer inlandsklimatbetonat där du bor? Nåja, våren kommer nog snart till dig i alla fall. 🙂

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.