Yarra

”A river runs through it” är en film från 1992 regisserad av Robert Redford. Det var nog en av dom första filmerna jag såg där Brad Pitt var med. Den allra första var Ridley Scotts ”Thelma and Louise” där Brad Pitt spelade en ung charmig slarver. Men nu var det ju floden jag tänkte på, floden som flyter fram genom Melbourne: Yarra. Bilden ovan är tagen från bron en liten bit från Federation Square, där själva innerstan börjar. Området till vänster heter South Bank. Där finns nog inte ett enda gammalt hus kvar. Modernt ofta strävande mot himlen.

Går man över bron till andra sidan ser man restauranger på vänstra sidan (den som vetter mot innerstan CBD) och på höger sida vackert gröna parker och det som uppenbarligen är en roddklubb för man ser ofta roddare i sina långa smala båtar ute på den breda floden.

Yarra har varit med en gång tidigare i bloggen, och det får bli en repris av en av bilderna här. Bilden nedan är tagen i närheten av den lilla staden Warburton, 7 mil öster om Melbourne. Inlägget från 2015 har du här.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.