Sabbaths syrener maj -20

Härlig söndag. Jag promenerade till min  favoritplats på Sabbatsbergsområdet: Kvarteret Grötlunken med Sabbatsbergs kapell (tidigare Valentin Sabbaths värdshus) och den timrade rödmålade boden. Har skrivit om platsen och haft med bilder i bloggen flera gånger tidigare.

Jag satt och läste där. Lyssnade också på en lång intervju med Anders Tegnell. Den handlade inte alls enbart om Covid-19 utan en hel del om Tegnells bakgrund, ungdomstid och tidigare yrkesverksamhet på olika ställen i världen. Intressant men förstås mycket dystert när dom kom in på corona, om hur läget är i dag, det stora antalet döda i Covid-19, frågor om ansvar, kunde man kanske ha gjort nånting annorlunda osv.

På grinden till Sinnenas trädgård satt en lapp där det stod att man inte ska gå in där, pga risken för smittspridning förstås. Trädgården är ju i första hand till för dom gamla som bor i äldreboendena i närheten. Jag smög bara lite intill och fotograferade en rododendron över staketet. Och i Vasaparken var det fullt med folk på gräsmattorna, på parkbänkarna, fotbollsplanen och lite lagom glest på uteserveringen. Jag blir glad av att se alla barn som leker eller sparkar boll i parken.

2 reaktioner på ”Sabbaths syrener maj -20

 1. Aleksandr Sergejevitj maj 25, 2020 / 1:45 e m

  FÖRKYLD FÖRELÄSARE PÅ BOTANISK STADSVANDRING

  ”Fitblobbig är poddsyrenen här: Syringa fulgaris alba.
  Jag är fisst lite sduvig, är det nån som har kamfersalba?”

  Gilla

  • Gabrielle maj 26, 2020 / 9:22 f m

   Fniss, fniss…Hobbas det var en vadlig poddfördyldig. Lustigt nog kom en hel drös stadsvandrare in på den lilla platsen i kv. Grötlunken där jag satt på en bänk och läste häromdan. ”Här bor jag!” sa jag glatt till dom, men det var nog ingen som trodde på det. En präst ledde skaran och berättade om kapellet och den timrade boden medan jag läste vidare på min bänk.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.