Stoppa utvisning av 3-åring!

Kanske har du läst om den lilla pojken Tim som bor hos en svensk familj i Skåne. Han har rotat sig där och lär sig svenska. Nu vill Migrationsverket utvisa pojken som bara är tre år till Nigeria. Alex Schulman skrev om detta i en artikel i DN för några dar sen, här. Han skriver ”Tim ska utvisas till Nigeria, trots att han aldrig varit i landet, inte kan språket och att det inte finns någon som säger sig vilja ta hand om honom där.”

Fallet har bollats mellan olika instanser. Schulman skriver: ”Att det inte på något möte fanns en enda person som reste sig och sa: ”Hörrni, det här går inte. Så här kan vi faktiskt inte göra.”

Migrationsverket har jag haft anledning att vara arg på många gånger tidigare och har bloggat om hur myndigheten handlat i andra mycket upprörande fall. Dom verkar gå efter devisen ”vi har våra regler”. Att se människan och värna om barnen – mänsklighet helt enkelt – verkar knappt finnas alls. Kan inte låta bli att undra över dom som jobbar där. Många av dom måste ju ha barn själva och inse vad det innebär att slita loss ett litet barn från en trygg miljö och kasta ut honom på det här sättet.

Nu pågår en namninsamling mot utvisningen. Den har i skrivande stund samlat närmare 100 000 namnunderskrifter. Skriv på du också. Namninsamlingen hittar du på den här sidan.

3 reaktioner på ”Stoppa utvisning av 3-åring!

 1. lenaikista september 21, 2021 / 11:07 f m

  Tack, det ska jag omedelbart göra.
  Hörde just på morronprogrammet att den biologiska mamman har träffat sonen en gång när han var fem månader, men visade inget intresse för honom. Efter det mötet fick hon besöksförbud… Men nu ska han alltså ut.
  Ofta tycker jag man åtminstone kan se komplexiteten i såna här ärenden, men inte här!

  Gillad av 1 person

 2. Bert Bodin september 25, 2021 / 7:45 f m

  Så omänskligt!

  Men jag såg en intervju med migrationsverkets Ribbenvik, där det mellan raderna lät som att en utvisning var praktiskt omöjlig.

  Låt oss hoppas på det.

  Gilla

  • Gabrielle september 25, 2021 / 9:47 f m

   Aha, låter hoppingivande. Ja, hoppas verkligen lilla Tim får stanna hos sin svenska familj.
   En mörk tanke finns samtidigt (hos mig liksom troligen hos många andra): hur många lika behjärtansvärda fall uppmärksammas inte i media och slutar därmed illa? Det gäller att vi alla är på (som det heter nuförtiden) – journalister, hjälporganisationer och inte minst allmänheten.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.