Wir schaffen das!

Tyska är jag inte bra på, men det där uttrycket har fastnat. Javisst, jag gillar Angela Merkel – ser henne som en god förebild. Läser en utförlig artikel i SvD skriven av Lotta Lundberg. Bra text, bra porträtt av Angela Merkel som politiker och – ja, som människa och kvinna.

Det är få länder förunnat att ha en briljant vetenskapsman vid rodret. IMF:s ordförande Christine Lagarde har jämfört henne med Johann Sebastian Bach, en mästare i att fånga skönheten som ligger mellan matematiken och harmonierna,” skriver Lundberg bl.a.

Angela Merkel är en bra person, en människa med stor integritet. Och stor kompetens. Synd att hon slutar nu. Men man kan ju unna henne ett annat liv än det här framöver.

Om citatet i rubriken skriver Lundberg: ”Hösten 2015, mitt under flyktingkrisen, satt jag på presskonferensen och hörde henne uttala de bevingade orden. Tyskland är ett starkt land, vi har klarat det förr, ”Wir schaffen das”. – Tänker på Stefan Löfvens tal på Medborgarplatsen i september 2015. ”Mitt Europa tar emot människor som flyr från krig, solidariskt och gemensamt. Mitt Europa bygger inte murar, vi hjälps åt när nöden är stor” sa han. Vackra storstilade ord som inte höll särskilt länge. Men nu ska jag inte ge mig in i diskussionen om flyktingarna …

Läs artikeln om Merkel, vetja! Hoppas den inte ligger bakom betalvägg. Länk till artikeln har du här.

Jag undrar vad Angela Merkel ska göra nu när tiden som förbundskansler är över. Önskar henne ett lugnt skönt bra liv och att hon får gå på många härliga operaföreställningar.

2 reaktioner på ”Wir schaffen das!

 1. Aleksandr Sergejevitj september 25, 2021 / 5:07 e m

  Man behöver inte nödvändigtvis identifiera sej med Angela Merkels hemvist i renodlat partipolitisk mening för att i likhet med Gabrielle känna respekt, nej, hysa varm sympati för henne och stora delar av hennes politiska gärning genom åren. Samma dag helt nyligen, då hon i Riksdagshuset hade levererat sitt sista tal som förbundskansler, såg man i internationell press en ryggbild av henne när hon lämnade podiet i byxdress och med sin väska i handen.

  Jag frestades att till fotot skriva en dagsvers som jag här tillåter mej återge:

  EXIT ANGELA MERKEL

  ”Nu, barn, får ni försöka klara er på egen hand.
  Er sak att välja framtid nu för älskat Vaterland;
  Att blanda svart, rött, grönt eller annan kulör
  till tutti frutti.”
  Hon talade; tog väskan; gick. Salen i kör:
  ”Tack,liebe Mutti!”

  Gilla

  • Gabrielle september 27, 2021 / 8:26 e m

   Tack! Åh, sån bra dagsvers. Tycker om den. Passar sehr gut till den där bilden på Mutti.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.