Usch!

Jag brukar inte blogga så mycket om svensk politik. Fast min stora avsky för det främlingsfientliga SD har förstås synts här då och då. Det är en skam att partiet har så stort stöd i landet. Mest bland män.

Usch! Bort! Ut!

Nu närmar sig valet. Affischer sitter uppe på stan. Såg en häromdan med bild på en självgod Kristersson och texten ”Vår sida är överens. Nu får vi ordning på Sverige”. Usch! Faktum är att jag är orolig för hur det ska gå i valet. Jag vill inte ha ”K:s sida vid makten” (eller kan det t.o.m. bli ”Å:s sida”…) med allt vad det innebär. Partier som inte alls förstår allvaret med den globala uppvärmningen, vill satsa på kärnkraft, är främlingsfientliga och t.o.m. har ett förflutet i nazism, vill screena barn för ADHD, språktesta 2-åringar osv.

Kriminaliteten och att få stopp på skjutningarna anser många vara den viktigaste frågan i det svenska valet. Jadå, det är viktigt, men hur kan egentligen någon fråga vara viktigare än den globala uppvärmningen och att få till stånd åtgärder som bromsar den? Att förhållandena är sådana att människor kan leva på jorden är väl ändå en oerhört viktig utgångspunkt för all politik. Suck!

Här ett par artiklar som kan vara intressanta att läsa om du inte redan gjort det:
”Högerflockens tävlan i inhumana utspel är hemsk att bevittna”, Sven-Erik Liedman i DN här.
”Politikernas engagemang för klimatet har ersatts av pliktskyldiga markeringar”, Johan Rockström och Anders Wijkman i DN här.

Efter det kan du läsa Ola Larsmos artikel apropå attentatet mot Salman Rushdie, också i DN här. Jag har inte läst Rushdies bok ”Satansverserna”, men jag ska nog skaffa den nu. Kan passa bra när jag är klar med dom två jag håller på med: Stephen Frys ”Mythos” och Patrick Modianos ”Villa Triste” (på franska). Se där, då kom det ett par boktips till.

Komplettering 22 augusti: Ja, jag måste lägga till lite som visar vad Kristersson är för en person. Det här minns du kanske? DN om Hédi Fried och träffen med Kristersson 2018 här. Paul Hansen, som tog bilderna, har bekräftat att han hörde det löfte Kristersson gav Hédi Fried om att aldrig någonsin gå med på samröre med SD. Vilken svikare!

4 reaktioner på ”Usch!

 1. lenaikista augusti 16, 2022 / 6:47 f m

  Tänker likadant. Alla dessa larviga ”utspel” gör mig illamående. I dessa tider!

  Gilla

  • Gabrielle augusti 19, 2022 / 12:45 e m

   Ja, jag undrar hur mycket politikerna kollar med expertis innan. Kanske dom bara tar det ”ur luften” för att locka väljare. Dom får ju ofta på nöten efteråt.

   Gilla

   • lenaikista augusti 20, 2022 / 7:40 f m

    Men mera publicitet ju dummare utspelet är… Tackolov att man inte är politiker!

    Gillad av 1 person

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.