Om bloggen

I min blogg skriver jag om vitt skilda saker – funderingar om stort och smått. Det kan vara något jag läser i dagens tidning eller hör på radio eller tv som jag upprörs över och då vill jag säga vad jag tycker. Det kan vara möten med människor, vardagliga händelser, resor, böcker och filmer som berör mig, saker jag ser när jag är ute på stan eller nån annanstans, saker jag kommer att tänka på – roliga saker, sorgliga, vemodiga, konstiga… Kort sagt, lite vad som helst. Jag har skrivit en hel del om Stockholm, om stadens utveckling och inte minst om den stadsdel där jag själv bor: Vasastan. Det blir en del inlägg om Australien också eftersom en av mina söner bor där.

Vem är jag då? Jag heter Gabrielle Roland Waldén. Innan jag gifte mig hette jag Gabrielle Roland och jag har alltså behållit mitt s.k. flicknamn i efternamnet. Jag bor i Stockholm men är född och uppvuxen i Norrland (vilket förstås är viktigt att framhålla!) och återvänder gärna dit när jag kan. Under mitt yrkesliv har jag arbetat med information och kommunikation, först som anställd på ett forskningsråd och sedan i eget företag. Familj: man och två söner och deras familjer. Systrar, kusiner…. stor släkt. Intressen: familjen, släkt, vänner och andra människor, läsa, skriva, gå på bio, lyssna på musik, äta och dricka gott, resa, skärgårdsliv, paddla kajak med mera (ingen prioriteringsordning).

Mina böcker
”En flicka som heter Anna”
och ”Sandskär i mitt hjärta. Sommarliv i skärgården – förr och nu” är två böcker som jag publicerat på eget förlag. Baksidestexterna finns med på sidan Mina böcker. I övrigt behandlas böckerna på min andra blogg Arundo: ”Anna-boken” här och ”Sandskärs-boken” här.

Om sidan Längre texter
Jag är en skrivande person. Det är ju också ett skäl till att jag bloggar. Jag har i min yrkesverksamhet och även i andra ”roller” skrivit artiklar som publicerats på olika håll. På sidan Längre texter kan jag lägga ut länk till texter av olika slag, oavsett om materialet publicerats på annat håll eller ej. Det ligger några enstaka texter där. Kanske blir det fler någon gång.

Om kommentarer
Det är väldigt trevligt att få kommentarer! Och det vill jag alltså väldigt gärna ha. Jag har ingen ”direktspärr” för kommentarer (förutom om en kommentar innehåller alltför många länkar).
Det innebär inte att jag godkänner alla typer av kommentarer: Ren reklam vill jag inte ha, inte heller kommentarer som bara är nonsens eller kanske t.o.m. allmänt otrevliga. Ibland får jag också kommentarer som uppenbarligen lagts in enbart för att den som skrivit vill sprida länk till någon egen sida som kanske inte ens har beröring med ämnet i mitt inlägg. Sånt tar jag alltså också bort.

Välkommen till min blogg!