Migrationsverket – igen!

Hörde du p1 i morse? På Ekot berättade dom om den svårt cancersjuke man som nu ska utvisas till Azerbajdzjan enligt Migationsverkets beslut. Han har sökt politisk asyl här efter att ha suttit i fängelse och torterats i hemlandet enligt vad han själv berättar. Han är strax under 30 och har fru och en liten dotter på fyra månader. Nu är han mycket svårt sjuk i lymfcancer, behandlas med cellgifter m.m.

En paragraf i utlänningslagen ger verket rätt att stoppa beslut om utvisning om det finns medicinska hinder, och det gör det ju i det här fallet. Men mannen ska ändå utvisas! Ekot har fullmakt som ger dom rätt att ta del av mannens handlingar men tjänstemannen på Migrationsverket avfärdar begäran med att han redovisat för Ekot dom allmänna överväganden som gjorts och att han ”inte är intresserad av en djupare diskussion än så”. Läs hos Sveriges Radio här.

Vad är det med Migrationsverket?! Vad är det för människor som jobbar där? 1) Kan dom inte följa lagen? 2) Saknar dom empati?

Red ut och redovisa – bevisa för mig och alla andra som vill veta att den här mannen kommer att få lika bra vård i Azerbajdzjan som vid Karolinska i Stockholm och att han dessutom inte kommer att drabbas av fängelse eller tortyr!

Jag har haft anledning ett par gånger tidigare att skriva om Migrationsverkets ofta omänskliga hantering av människor – t.ex. i Migrationsverket – usch!

Andra bloggar om: , , ,

3 reaktioner på ”Migrationsverket – igen!

  1. ab juni 3, 2009 / 12:53 e m

    Det verkar som om Migrationsverkets allmänna policy är: ”Utvisa så många det överhuvudtaget går, eftersom alla världens asylberättigade inte får plats i landet.”

    Men det är ju inte så verkligheten fungerar. Mannen är här NU och han har legala och humanitära skäl att få stanna. Punkt. Man har inte att välja mellan att släppa in tre miljarder människor eller ingen alls. I verkligheten måste man avväga, fixa och dona så att det blir så bra som det kan bli.

    Gilla

    • Gabrielle juni 4, 2009 / 12:39 e m

      Nej just det. Man måste göra bedömningar av enskilda fall och göra dom utifrån mänskliga hänsyn. Och Migrationsverkets allmänna policy borde ju ändå följa lagen kan man tycka…

      Gilla

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.