Båtblogg (5)

Vi hade en gång en båt…
En stor klinkbyggd roddbåt i trä som man kunde ro två samtidigt. Nästan som en liten vikingabåt. I dag finns båten på Fiskaremuseet i Söderhamn. Den ligger där utomhus under tak. Bild från 2011.

Här ror jag; min pappa och en av mina systrar är passagerare. 1960-tal. (Bilden har varit med en gång tidigare i bloggen – i min första Båtblogg här).

Lite grann stämmer det till eftertanke att en båt jag rott i massor av gånger som barn och som ung, badat och dykt från, fiskat från, seglat med, simmat under (ja, det gjorde vi också) och som jag dessutom använt tillsammans med mina pojkar nu finns att beskåda på ett museum. Hm…

Båten som var byggd på 1930-talet hade alltid stora springor efter vintern och behövde ligga med vatten i ett tag i början av sommaren för att svälla ihop. Här sitter en av pojkarna i det solvärmda vattnet i båten. 1970-tal.

Läs mer om Fiskaremuseet i Söderhamn här.

3 reaktioner på ”Båtblogg (5)

 1. Gabrielle Björnstrand december 8, 2012 / 5:33 e m

  Vilken vacker båt (och pappa långben). Men vad är det undrar gammal skärgårdsbo; En sorts snipa? Gick det att rigga en liten mast och segla den?

  Gilla

  • Anna december 8, 2012 / 8:35 e m

   Det kan jag svara på (som satt i aktern på bilden). Jo, för 17 gubbar, visst fanns mast och ett fyrkantigt bomullssegel med en spribom. Vi seglade som bara den, mest i med- och sidvind. Motvind var lite svårare, eftersom det inte fanns nån köl. En härlig härlig båt!!!!

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.