Sippans Kiosk (2)

I dag gick jag förbi Sippans Kiosk på Odenplan. Ingen där, kiosken är tom. Det ser rätt dystert ut. Byggnaden är k-märkt och anses alltså ha ett visst kulturvärde. Men kiosken ser ut att tappa i värde snabbt. Redan är fönster på sidan sönderslagna, och vem vet om nån rätt vad det är sabbar skyltarna på taket eller nåt annat i ren förstörelselusta. Lyckas nån förstöra kiosken tillräckligt mycket är det väl inte lönt att försöka spara den sen…

Vad ska hända med kiosken? Jag ringde till Stockholms stad för att fråga. Fick svaret att antingen ska den monteras ned och sparas nånstans eller också ska den flyttas till Skansen. Banverket har ju tillfälligt tagit tillbaka sin bygglovsansökan för dom s.k. förberedande arbetena på Odenplan. Men fortfarande gäller att kioskrörelserna – det finns ju en korvkiosk också – är uppsagda till 1 febr. Halva januari har gått. Han som sköter upplåtelseavtalen på Stockholms stad, markupplåtelser och sånt, väntar också på besked om datum för Banverkets arbete på Odenplan och om korvkiosken kan få sitt avtal förlängt till i höst eller ej. Vad månde bliva?

Sippans kiosk 090115
Sippans kiosk 090115

Andra bloggar om: , , , ,

4 thoughts on “Sippans Kiosk (2)

    • Gabrielle mars 18, 2009 / 6:23 e m

      Ja, visst är det synd. Dessutom har det hela hanterats på ett märkligt sätt eftersom kiosken hade kunnat drivas ungefär ett år till. Man ska inte börja med arbetena på Odenplan förrän en bit in på 2010. Nu står kiosken och förfaller långsamt… Inte mycket har hänt sen jag skrev om den i januari, bara lite fler glasrutor sönderslagna.

      Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.