Ser du mitt finger? (2)

Ibland förundras jag över vad forskare ägnar sig åt. Hur kom man på idén att forska på en eventuell korrelation mellan skillnader i fingerlängd (pekfinger och ringfinger) och framgång på börsen? Dom som lyckas bäst är tydligen personer med längre ringfinger än pekfinger. Om det måste vara likadant på båda händerna framgick inte av artikeln i DN. Naturligtvis kollar jag in mina händer. Mina förutsättningar för framgång på börsen ser just i fråga om den här aspekten rätt hyggliga ut. Högerhanden: klart längre ringfinger än pekfinger, vänsterhanden: också längre men skillnaden är inte riktigt lika stor.  Annika Bryn funderar i sin blogg över möjligheten att skaffa sig längre ringfingrar genom träning. Det kallar jag rätt inställning: inte ska man ge upp bara för att ens fingrar har en längd som inte riktigt motsvarar förhoppningar på en speciell karriär. Träna på bara! Annikas inlägg hittar du här.

Jag har använt rubriken ”Ser du mitt finger?” en gång tidigare – därav 2:an ovan. Men det handlade inte om framgång kopplat till fingerlängd utan om olika ögonrörelseövningar som man kan göra och om terapimetoden EMDR, Eye Movement Desentization and Reprocessing. Inlägget hittar du här.

Artikeln i DN här.

Andra bloggar om: , , , , ,

8 reaktioner på ”Ser du mitt finger? (2)

  1. ab januari 13, 2009 / 3:03 e m

    Vi kanske ska slå våra högerhänder ihop och tjäna grymma stålar? 🙂

    Gilla

  2. Anna januari 13, 2009 / 4:04 e m

    Ibland förundras jag över var människor hittar alla roliga grunkor! Den här var ju kanon, särskilt med tanke på att mina ring- definitivt är längre än mina pekfingrar. Lyckligt lottad, alltså, men…. Fasen också att man inte hade koll på betydelsen av denna anatomiska suveränitet i affärsvärlden. Då hade jag blivit finansvalp istället. Voff!
    Kom ihåg: Den som har mest pengar när han dör vinner!

    Gilla

  3. Björn Nilsson januari 13, 2009 / 4:09 e m

    Är det inte så att det generellt är viktigt att vara långfingrad om man är på börsen (eller planerar en karrär som ficktjuv)?

    Gilla

  4. Christina januari 13, 2009 / 4:34 e m

    Ja, här gäller det att börja träna, den saken är klar.

    Gilla

  5. ab januari 13, 2009 / 5:04 e m

    Björn Nilsson: Genialt! Givetvis måste ficktjuvar ha långa och rörliga ringfingrar. Det måste vara därifrån de fått hela idén!

    Gilla

  6. Bert januari 13, 2009 / 8:44 e m

    Värst vad ringfingrar är populära. Väldigt användbara. Ett bra sätt att skaffa anslag för sin forskning, verkar det som.

    Gilla

  7. ab januari 14, 2009 / 11:56 f m

    Och då har ju ändå forskarna fyra fingrar kvar! Vad betyder det vilket finger vi använder för näspetning, t ex? Använder snåljåpar lillfingret och öppna, sociala typer pekfingret? 🙂

    Gilla

  8. Gabrielle januari 15, 2009 / 10:31 e m

    Alla:
    Tack för era trevliga och underfundiga (roligt ord) kommentarer. Ficktjuvar, javisst. Att dom kan ha långa fingrar blev jag en gång vittne till när några såna mycket diskret letade sig ner i min väska i trängseln på t-banan i Rom. Fingrarnas ägare fick tji för jag upptäckte det ju, och i väskan låg förresten bara kartor och skavsårsplåster.

    Långa fingrar är väl en fördel också om man är pianist antar jag. Har ett vagt minne av att det var nån som hoppades på en karriär som pianist och försökte skaffa sig längre fingrar genom att skära upp mellan dom (usch!). Det gick nog inte bra.

    Forskningens möjligheter pekar ni också på, intressant! När dom är klara med fingrarna kan dom ju alltid ta tårna. Hur påverkas tårnas längd av testosteroninverkan under fosterstadiet? Det opraktiska med tårna är att dom ju är svårare att diskret kolla in när man träffar nån och vill bedöma ev färdigheter eftersom folk ju ofta har skor på sig.

    Gilla

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.