Ett sluttande plan

Såg du Ola Larsmos artikel i dag: ”Med Tidöavtalet upphör Sverige att vara en ”humanitär stormakt”?

Larsmo skriver om hur man inom extremhögern alltmer tar avstånd från FN-ideologin och de mänskliga rättigheterna. FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna är sedan sjuttiotalet inskrivna i svensk grundlag. Larsmo skriver:
”Det har ändrats. I våras bad svenska Amnesty samtliga partiledare att skriva under på att de också fortsättningsvis står bakom de rättigheter som följer ur FN:s deklaration. De flesta gjorde det – men tre partiledare valde att inte skriva på, och ville inte heller träffa Amnestys representanter: Ebba Busch, Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson.” Hur försvarar dom det?

Med Tidöavtalet har Sverige ”intagit en ny och radikalt annorlunda hållning till den FN-deklaration och de internationella konventioner som tidigare varit en okontroversiell utgångspunkt för samtliga Sveriges demokratiska partier” skriver Larsmo.

I avtalet gör man vad man kan för att inskränka de mänskliga rättigheterna.
Hur kan Kristersson, Bucht och Johan Pehrson ha lagt sig så helt platt för Åkesson och för idéerna och värderingarna i hans parti? Skrämmande. Jag blir mörkrädd. Så vad händer? Vad ska det här bli för ett land? ”Vart är vi på väg?” Utför låter det som.

Läs artikeln här.

4 reaktioner på ”Ett sluttande plan

 1. lenaikista november 5, 2022 / 7:24 f m

  Makt o karriär? Såg just en suverän dokumentär på SVT Play (”Trump och lögnen som vapen”) om hur republikanska partiet tog Trump till sitt hjärta – trots att en del i början gjorde starkt motstånd. Trump näste president? (Tänk Putins bästis i Vita Huset nu under kriget. 😱) Tur att man är gammal, för det här verkar gå åt pipsvängen.

  Gilla

  • Gabrielle november 5, 2022 / 10:37 e m

   Ja, just det: makt och karriär handlar det om. Det här med moral vet dom inte vad det är. Jaha, Trump… tack för tips, ska nog ta och titta på den. Fast man blir väl inte gladare av det direkt. Hoppas verkligen inte Trump kommer tillbaka i Vita huset. Det vore riktigt illa. Och visst, vi i den här åldern slipper kanske det mesta eländet, men barn och barnbarn… suck!

   Gillad av 1 person

 2. Bert Bodin november 6, 2022 / 8:04 f m

  Tack för att du tipsade om detta. Det verkar ruggigt.

  Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.