Resa på V

Ja, det blev en utflykt ett par dar till: Vegeholm, Varberg och Vättern. Här några bilder.

Vegeholm lite från sidan.

Vegeholm strax utanför Ängelholm har varit med flera gånger tidigare i bloggen. En bild på slottet från i januari har du här. Där ser du mer av själva slottet/borgen. Efter Vegeholm blev det Varberg.

Kallbadhuset i Varberg.

Vi promenerade runt i stan, var uppe vid fästningen och gick på vallarna. Sen fick vi en biltur med guide runt om stan (stort tack, Christina!). Turen tog oss bl.a. förbi den här förbudsskylten.
Håll dig borta, Putin! Här har du inget att göra! Och inte i Ukraina heller. Ge dig iväg med alla dina trupper, vapen och stridsvagnar hem till ditt skurkland och kryp in under en sten nånstans.

Skylten sitter på en gårdsdörr vid kubanska Hotell Havanna i Varberg. Vi bodde inte över där, det gick inte att få hotellrum i Varberg. Fullbokat överallt. Men vi var inne på Havanna och tittade på Cubainspirerad inredning och massor av fina svartvita foton av Hemingway uppe i Hemingways bar. Roligt ställe.

Sen drog vi norrut igen och hamnade i lilla staden Gränna vid Vättern.
Bilderna nedan: utblick mot Vättern och Visingsö och sen fina hus på huvudgatan genom stan. (För större bilder: klicka på dom!)

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.