Bubbelbad

Bubbelbad1_edMelbournes Gröna Lund heter Luna Park och ligger i stadsdelen St Kilda strax söder om innerstan. Området är förvånansvärt litet tycker jag för att höra till en sån stor stad som Melbourne. Stan är ju ändå en del större än Stockholm. Vi var på Luna Park med vårt lilla barnbarn för ett par veckor sen. Han är inte så gammal än, och det finns många ”åkgrejer” som han fortfarande är för liten för. Men inte för den här.

Den som vill prova på det här får krypa in i ett stort plasthölje som sen blåses upp och blir till ett stort klot, en rund bubbla. Man drar igen ett blixtlås och sen rullas den stora bubblan ut på vattnet. Det ser väldigt roligt ut. Barnet tumlar runt inne i bubblan, springer och ramlar hit och dit. Bubblan snurrar omkring bland andra bubblor i olika färger ute på vattnet och ibland får dom extra fart av några killar som står ute i bassängen och sätter snurr på bubblorna. Det finns restriktioner vad gäller längd för den som ska åka i en bubbla. Om jag minns rätt skulle man vara max 150 cm lång och det fanns förstås en undre gräns också. Jag var förstås för lång och fick nöja mig med att titta på.

4 reaktioner på ”Bubbelbad

 1. Anna februari 26, 2014 / 8:56 f m

  Det verkar roligt! Fanns det ingen för 163 cm-folket också? Hade säkert varit kul att se i rörlig bild också, filmade du nånting?

  Gilla

  • Gabrielle februari 26, 2014 / 11:11 e m

   Nej, för såna långa drasuter fanns det inga bubblor, tyvärr. Filmade? Jo, jag provade men det blev inte så bra, tror jag. Svårt att komma åt bra när det stod så många föräldrar runt omkring.

   Gilla

 2. norbergianblue februari 26, 2014 / 7:22 e m

  Huvva, jag skulle inte ens våga titta på detta. Vi som inte kan simma kan ha lite vattennoja när det gäller små barn. 🙂

  Gilla

  • Gabrielle februari 26, 2014 / 11:06 e m

   Nej, jag kan förstå det. Men här var det verkligen ingen fara. Barnen var ju inte i vattnet själva och det stod ett par unga starka killar ute i bassängen och passade på bubblorna. Men annars håller jag med: och även för den som kan simma är det oroligt med barn i eller i närheten av vatten.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.